Vabilo na izobraževalni dogodek s področja dojenja in laktacije

Organizator

Klinični oddelek za neonatologijo Pediatrične klinike, UKC Ljubljana in Društvo za pomoč bolnim novorojenčkov - Prvi koraki

E simona.oblak@kclj.si
Datum & čas

7/10/2024

13:00

Lokacija

Predavalnica Pediatrične klinike, UKC Ljubljana, Bohoričeva 20, Ljubljana

Poglej na zemljevidu

Vabljena predavateljica: Catherine Watson Genna je mednarodno priznana predavateljica, svetovalka za dojenje (IBCLC) in avtorica številnih znanstvenih, strokovnih in poljudnih člankov ter knjig s področja dojenja in hranjenja dojenčkov. Njeno delo je pretežno usmerjeno v pomoč pri dojenju materam, ki imajo dojenčke s posebnimi zdravstvenimi potrebami zaradi anatomskih, genetskih ali nevroloških težav. Svoje obsežno znanje predavateljica črpa iz dolgoletnih izkušenj pri delu z doječimi materami in dojenčki ter iz raziskav s področja dojenja in laktacije. Raziskovalno deluje na področju biomehanike sesanja in požiranja in sodeluje z Univerzama Columbia in Tel Aviv. Je avtorica več strokovnih knjig in člankov, ki so mednarodno priznani in se uporabljajo kot referenčna literatura na področju dojenja. Njena predavanja vključujejo praktične in klinične nasvete, ki temeljijo na najnovejših raziskavah in klinični praksi.
Nedvomno boste ob predavateljici C. Watson Genna lahko poglobili vaše znanje, zato k udeležbi vabimo zdravstvene delavce, ki obravnavajo doječe matere in otroke. Predavanji bosta potekali v angleškem jeziku, drsnice bodo prevedene v slovenski jezik.

12.50

Zbiranje udeležencev

13.00 - 13.50

Razumevanje dojenčkovega hranjenja: razlike med dojenjem in hranjenjem po steklenički

14.00 - 15.00

Položaji pri dojenju: dojenčki z različnimi zdravstvenimi težavami

Splošne informacije

Dogodek je brez kotizacije.

Na dogodek se prijavite preko google forms:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScyypf7tECCJjguotzBnDxBAWlM1YqzpnTYPNvjKzFRA95ECg/viewform

Število udeležencev je omejeno; prijave sprejemamo do zapolnitve mest.

Za dodatne informacije glede prijave se lahko obrnete na Simono Oblak, e-naslov: simona.oblak@kclj.si, ali telefonu 01-522 9348.

Postopek za pridobitev licenčnih točk je v teku.