Zdravstvena nega kirurškega pacienta med teorijo in inovativno prakso

Organizator:
Zbornica zdravstvene in babiške nege Slovenije - Zveza strokovnih društev medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Slovenije, Sekcija medicinskih sester in zdravstvenih tehnikov v kirurgiji
Termin:
15.03.2019 - 07:30 do 16.03.2019 - 14:05
Lokacija:
V Kongresnem centru Thermana Laško

Petek, 15. 3. 2019: Modra dvorana
Moderatorki: Mateja Košak Gregorič, dipl. m. s. in Elvisa Mustafič, dipl. m. s.

07:30 – 08:30 Registracija
08:30 – 08:40 Pozdravni govor
08:40 – 09:05 Predstavitev kandidatov za predsednico/predsednika strokovne sekcije za mandatno obdobje 2019 - 2023
09:05 – 09:30 Diagnostični proces v zdravstveni negi kirurškega pacienta - prikaz postavljanja negovalnih diagnoz NANDA International (NANDA -1) v praksi, Mag. Maja Klančnik Gruden, prof. zdr. vzgoje in Lidija Fošnarič, dipl. m. s.,  mag. zdr. nege
09:30 – 09:55 Pravna zaščita medicinskih sester/tehnikov zdravstvene nege na področju okužb povezanih z zdravstvom, Majda Topler, dipl. m. s., mag. zdr. nege
09:55 – 10:20 Vstavitev mehkega analnega traku - inovativni operativni poseg pri inkontinenci blata, Janez Pucelj, dr med. spec. splošne kirurgije
10:20 – 10:45 Vloga medicinske sestre na urgenci v forenzičnih preiskavah, Tina Gros, mag. zdr. nege
10:45 – 11:10 Posebnosti priprave na operativni poseg vstavitve globokega možganskega stimulatorja in pooperativne zdravstvene nege pri pacientu s parkinsonovo boleznijo, Klavdija Ham Kacin, dipl. m. s., mag. zdr. nege
11:10 – 11:40 Odmor in volitve
11:40 – 12:05 Aktivnosti zdravstvene nege pri sedaciji pacienta za perkutano nukleoplastiko, Lucija Bahč, dipl. m. s.
12:05 – 12:30 Predaja pacienta v enoti intenzivne medicine, Sedina Kovačević, dipl. m. s., Nina Kopčić, dipl. m. s. in Janja Pungartnik, mag. zdr. nege
12:30 – 12:55 Zdravstvena nega pacienta s traheostomo, Katarina Barić, dipl. m. s. in Ana Rožanc, dipl. m. s.
12:55 – 13:20 Posebnosti zdravstvene nege otroka z obližno ekstenzijo, Sabina Kaplan, dipl. m. s. in Alenka Žvikart, dipl.  m. s.
13:20 – 13:45 Doživljanje bolečine pri otroku po operativnem posegu, Ana Galić, dipl. m. s.
13:45 – 15:15 Odmor za kosilo
15:15 – 15:40 Osveščanje pacientov ob sprejemu v Splošno bolnišnico Novo Mesto o preprečevanju padcev, Andreja Gradišek, dipl. m. s.
15:40 – 16:05 Zdravstvena vzgoja svojcev pacientov, hospitaliziranih v enoti intenzivne terapije, Natalija Klobučar, dipl. m. s.
16:05 – 16:30 Higienska priprava pacienta na operativni poseg, Nataša Kravcar, dipl.m.s., univ. dipl. soc.
16:30 – 16:55 Delirij v pooperativnem obdobju, Nuša Mrak, dipl. m. s., Anja Bakarič, dipl. m. s. in  Anton Justin, dipl. zn.
16:55 – 17:00 Zaključek predavanj
18:00 – 23:00 Družabni večer z večerjo

Sobota, 16. 3. 2019: Modra dvorana
Moderatorki: Mateja Košak Gregorič, dipl. m. s. in Elvisa Mustafič, dipl. m. s.

07:30 – 08:30 Registracija
08:30 – 08:40 Pozdravni govor
08:40 – 09:05 Celjenje kirurških ran s pomočjo hiperbarične oksigenacije, Dr. Marjeta Logar Čuček, dipl. m. s. spec., Tatjana Šabec, ZT
09:05 – 09:30 Izkušnje s Polimerno membrano v ambulanti za kronične rane v Splošni bolnišnici Jesenice, Hubert Terseglav, dipl. zn
09:30 – 09:55 Vloga medicinske sestre pri preprečevanju razjede zaradi pritiska, Maja Zalokar, dipl. m. s. in Špela Kuplenik, dipl. m. s.
09:55 – 10:20 Bolečina in ERAS protokoli pri operaciji rame, Jana Šubic, dipl. m. s., Jerneja Gros, dipl. m. s. in  Barbara Kurnik, dipl. m. s.
10:20 – 10:45 Uporaba infuzijskih raztopin za aplikacijo in redčenje zdravil, Ana Rožac dipl. m. s.
10:45 – 11:10 Pomembnost znanja na področju motenj uriniranja v kirurški zdravstveni negi, Matej Repas, dipl. zn.
11:10 – 11:40 Odmor
11:40 – 14:05 UČNE DELAVNICE (udeleženci se udeležijo vseh delavnic)

Vloga in pomen sodobnih oblog pri oskrbi akutne in kronične rane, Irena Jovišić, dipl. m. s.,  Maja Uran Vrabič, dipl. m. s.,  Janja Nikolić, viš. med. ses.

Enteralno hranjenje z enfit pripomočki, Polona Gorjup, dipl. m. s. in Aleksandra Lakovič, dipl. m. s.

Merjenje perfuzijskih tlakov in določitev gleženjskega indeksa pri pacientih po revaskularizacijskih posegih na arterijah spodnjih okončin, Nevenka Praznik, dr. med. in Lidija Fošnarič, mag. zdr. nege

14:05 – 14:20 Zaključek seminarja

Kotizacija in prijava

Kotizacija z DDV znaša 320€, članom Zbornice-Zveze, se prizna 50% popust. Kotizacijo nakažete na transakcijski račun TTR ZZBNS-ZDMSBZT št. 02015-0258761480, sklic na št. 00 0212-15032019, s pripisom za Sekcijo medicinskih sester in zdravstvenih tehnikov v kirurgiji. V kotizacijo so všteti: pogostitve med odmori, kosilo, zbornik predavanj in večerja.

E - prijave preko portala na spletni strani ZB-ZV sprejemamo do 10. 03. 2019. Število prijav je omejeno. Ob prijavi obvezno napišite podatke o plačniku. Morebitne dodatne informacije prejmete pri predsednici sekcije na: fosnaric@t-1.si.

Namestitev za udeležence seminarja v hotelih Thermana Park Laško **** superior od 15. do 16. 3. 2019.
Cena na osebo / na noč     Thermana Park Laško**** superior
Nočitev z zajtrkom v enoposteljni sobi    143,00  EUR - 25 % = 107,25 EUR
Nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi     113,00  EUR  -25 %  =   84,75 EUR

Cena vključuje: nočitev, samopostrežni zajtrk, neomejen vstop v bazene, dnevno vstop v fitnes center, pitje termalne vode, kopalni plašč in kopalna brisača v sobi, dostop do brezžičnega interneta v objektu, program animacije, sprostitve in rekreacije. Možnost koriščenja bazenskih kapacitet tudi na dan odhoda po 11.00 uri. Soba je na dan prihoda na voljo po 14. uri, na dan odhoda pa do 11.00 ure.

Rezervacije: 03 4232 100 ali info@thermana.si Udeleženci ob rezervaciji navedejo datum in naziv dogodka in pridobijo ustrezen popust.

Vljudno vabljeni.

Predsednica sekcije Lidija Fošnarič, mag. zdr. nege