Strokovno popoldne: Motivacijsko predavanje ˝Prijazno je biti prijazen˝

Organizator: 
Društvo medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Celje
Termin: 
23.01.2019 - 15:00 do 20:00
Lokacija: 
Srednja zdravstvena šola
POVABILO na moje novo motivacijsko, inspirativno ter zelo praktično predavanje “PRIJAZNO JE BITI PRIJAZEN”. Je za podjetja, ki verjamejo, da tim niso ljudje, ki samo delajo skupaj, ampak se spoštujejo, si zaupajo, jim je mar zase in drug za drugega.

Spoštovani.
Prijaznost je po navadi povezana z iskreno mislijo in z iskrenim nasmehom. Vem, da vi to veste :) Pa veste tudi, da se predšolski otrok v povprečju nasmeji 300-krat na dan, odrasla oseba pa samo 14-krat?
Zakaj odrasli ljudje “izgubimo” nasmeh?

Ko sem letos predavala več kot 1600 zaposlenim v različnih slovenskih podjetjih, sem začutila, da je razlog v tem, da ljudje pozabimo srčno skrbeti zase (s tem, kako (ne)prijazno se pogovarjamo s sabo) in hkrati srčno skrbeti za druge (pozabljamo, da vsak med nami bije svoje bitke). Moja želja je ljudem povedati, naj uporabijo svoj nasmeh, da spremenijo svet, in naj ne dovolijo, da svet spremeni njihov nasmeh!
Verjamem, da je za dobro vzdušje v delovnem okolju potrebno dobro vzdušje znotraj vsakega zaposlenega: (ne)nasmeh in (ne)prijaznost sta odraz našega notranjega sveta, povezanega z voljo do življenja in vsega lepega, kar nam je dano.
Zaradi vsega tega sem ustvarila predavanje “Prijazno je biti prijazen”.

Skozi to predavanje želim ljudi spomniti, da so vredni, videni in slišani, da je vredno živeti, delati s strastjo, biti prijazen, se večkrat nasmejati in ceniti dejstvo, da živimo v prekrasni deželi. Ki bi bila še bolj krasna, če bi bili ljudje v njej bolj prijazni do sebe in drugih in bolj pogumni v komunikaciji do sebe in drugih.

Hvaležna sem, da se mi je stotine zaposlenih zaupalo, a hkrati šokirana nad njihovimi odgovori “ Zakaj je v podjetju premalo prijaznosti?”:
1.    “Ko bo višja plača, bom tudi jaz bolj prijazna!”

2.    “Pridem, od delam svojih 8 ur, konec “ljubezni!”

3.    “Na tej firmi je bilo vedno tako, zakaj bi bilo zdaj drugače, če se jaz spremenim? Šef je kriv!”
 
Takšne besede zabolijo! A kljub vsemu verjamem, da s(m)o ljudje v osnovi dobri in obožujemo občutek pripadnosti timu, a smo hkrati prevečkrat nezadovoljni s sabo, kar se najhitreje začuti v odnosu do drugih.

Zato sem vsebino predavanja začrtala tako:
Predavanje je naravnano motivacijsko, vsebuje konkretne nasvete za boljšo komunikacijo s sabo in z drugimi. Izvedeno pa je na sproščen in duhovit način, v določenih delih z elementi stand-up komedije, saj si ljudje vsebine zapomnimo lažje in bolje, če so te prenesene v dobrem in pozitivnem vzdušju.

Dotaknem se teh tem:

15.00 Registracija
15.15 Kaj narediti, ko vstanemo na levo nogo?
16.15 Kako narediti (svoj) svet bolj prijazen?
17.15 Katero vprašanje bi morali sebi in drugim zastavljati pogosteje?
18.15 Kako nas vidijo drugi in zakaj se do nas obnašajo tako kot se?
18.30 Zakaj je naše počutje bistvenega pomena za komunikacijo?
19.30 Kakšna so prepričanja Slovencev in kako jih preseči?
19.15 Kako s komunikacijo vplivamo na sočloveka in iz česa so zgrajeni odnosi?
20.00 Razprava in zaključek

Splošne informacije


Prijazno je biti prijazen govori o komunikaciji, ki je ključna za ustvarjanje dobrih medosebnih odnosov. Svet, v katerem živimo, namreč ne potrebuje več uspešnih, temveč več prijaznih ljudi.

Kotizacija za udeležbo na strokovnem izpopolnjevanju znaša 15eur z vključenim DDV za posameznega udeleženca. Člani Zbornice - Zveze, ki imajo poravnane članske obveznosti, so upravičeni do 100 % popusta (razliko do polne cene pa društvo krije iz lastnih sredstev oziroma iz naslova plačanih članarin). Kotizacija se plača po izstavljenem računu. V kotizacijo je všteto gradivo in organizacija učne delavnice ter osvežitev s pijačo in prigrizkom.
Izobraževanje je vpisano v register izobraževanj Zbornice Zveze.

Prijava


E-prijavnica se nahaja na osnovni strani spletne strani www.zbornica-zveza.si. S klikom na sliko E-prijavnica se odpre nabor izobraževanj, ki se bodo odvijala v naslednjem obdobju.
Na želen seminar se lahko prijavite kot član ali splošno.


Predsednica DMSBZT Celje
Tomica Kordiš